Borrning av vattenbrunnar


Vår erfarenhet av brunnsborrning (dimensionering, placering och pumpinstallation) sträcker sig tillbaka till 1941. Vi är noggranna med placering och dimensionering. Vi lämnar dessutom en unik vattengaranti och hjälper dig med att välja rätt pump efter just dina behov.

En vattenbrunn med tillhörande pumpinstallation är godkänd för ROT-avdrag och just nu är det därmed extra förmånligt att byta ut den grävda brunnen eller borra vid sommarstugan.

Har du redan en borrad brunn, som dock fungerar dåligt? Kanske har du dålig kvalitet på vattnet eller svagt flöde i brunnen?
Vi kan hjälpa dig!


Tryckning

Vid dåligt tillflöde av vatten kan vi hjälpa till med tryckning. Då öppnar vi upp befintliga sprickor i berget och ökar tillflödet.

Rensning

Om brunnen är gammal eller rik på exempelvis järn rensar vi slangar och borrhål från avlagringar och sediment.


Spolning

Om du har fått in någon bakterie i ditt dricksvatten kan vi spola brunnen och sedan klorera slangar och ledningar.


Filter

Vårt grundvatten ser olika ut på olika platser och påverkas också av omgivningen. Vattnet kan innehålla salt, mangan, järn eller fluor i olika mängd. Skulle det vara av betydande art kan vi hjälpa till med att dimensionera/installera en filteranläggning.


Pumpinstallation, pumpbyte

Vi hjälper dig med dimensionering och montage av din nya pump, vi rekommenderar en spolning av brunnen i samband med pumpbyten. Vi har pumpar på lager för större lantbruk, villor och sommarstugor och kan därmed ge dig snabb och kostnadseffektiv service.